Jak to namontovat Jak to namontovat? Jak moc to mám utáhnout? Co na to potřebuji? S tím si nelamte hlavu, pro produkty zakoupené u nás poskytujeme zdarma technické poradenství online.

Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr

Refraktometr – brixmetr s automatickou teplotní kompenzací, sada s pipetou a čisticím hadříkem v plastové krabičce – Genborx ATC 32 Přístroj je určen především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ... Celý popis
17.5.2024
0,50 kg
Na objednávkuToto zboží standardně neskladujeme, v případě neuvedeného datumu očekávaného naskladnění se o termínu dodání informujte telefonicky, emailem nebo zasláním dotazu Není skladem
Cena s DPH
1 171 Kč
Cena bez DPH
968 Kč bez DPH
Počet

Záruka 24 měsíců
Kód: ATC32
EAN: 8596386015063
Výrobce: Genborx
Potřebujete poradit? Kontaktujte nás na telefonním čísle: +420 732 156 355

Refraktometr – brixmetr s automatickou teplotní kompenzací, sada s pipetou a čisticím hadříkem v plastové krabičce – Genborx ATC 32

Přístroj je určen především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ovocného kvasu a rmutu. Používá se pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek.

 

Hlavní výhody:

- používá se všude tam, kde je třeba zjišťovat / změřit procentní obsah cukru v pivní mladině (v pivní břečce) v rozsahu 0 až 32 % Brix, dále změřit specifickou hmotnost pivní mladiny v rozsahu 1.000 až 1.120 SG wort, ale například také cukernatosti ovocného kvasu a rmutu, ovocných šťáv atd.

- měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout 2-3 kapky měřené kapaliny na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti i specifické hmotnosti podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí

- možnost doostření

- stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích, v pivní mladině apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu

- vysoké rozlišení měření i přesnost měření

- ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 10 °C až 30 °C není nutná žádná kalibrace)

- pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii

- lehká, ale velmi odolná konstrukce tělesa přístroje ze speciální aluminiové slitiny

- část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí se ruky

- nevyžaduje prakticky žádnou údržbu

- vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost

- praktické a odolné balení v plastové krabičce

 

Sada obsahuje:

- 1x příruční refraktometr

- 1x praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro

- 1x mini šroubovák na kalibraci přístroje

- 1x pipeta na odběr vzorku

- 1x antistatický čisticí hadřík na optický hranol

- 1x návod k obsluze

 

Technické parametry:

- měřicí rozsah: 0-32 % Brix (cukernatost roztoku); 1.000 – 1.120 sg wort (specifická hmotnost)

- rozlišení: 0,1 % Brix; 0.001 sg

- přesnost: 0,1 % Brix; 0.001 sg

- referenční teplota: 20 °C

- hmotnost refraktometru: 131 g

- hmotnost refraktometru vč. obalu: 284 g

Další produkty ve stejné kategorii