Na motorce sice nemáte tolik úložného prostoru, ale zase máte k dispozici skvělé vychytávky, které vám při cestování zajistí tolik potřebný komfort.

Asi vám nemusíme připomínat, že je nutné připravit si doklady, techničák, zelenou kartu a v případě, že se vydáte do zahraničí, tak i cestovní pojištění. Před samotnou cestou je vhodné nechat motorku zkontrolovat v servisu. Nebo alespoň vy sami motorku pořádně prohlédněte, abyste předešli zbytečným komplikacím. Mapy a navigace má už v dnešní době každý v telefonu, ale nezapomeňte na pořádný držák telefonu, na dobíjení nebo powerbanku.

Kdo jezdí na motorce, moc dobře ví, jak zrádné může být počasí. Proto důrazně doporučujeme těsně před cestou zkontrolovat předpověď počasí a případně tomu přizpůsobit cestu. To samé platí i pro dopravní situaci.

A co tedy vzít s sebou?

Předně si musíte říct, do jakého zavazadla zabalíte. Na delších cestách oceníte třeba boční kufry. Tyto kufry jsou aerodynamické, vejde se vám do nich i XXL helma a jsou navíc opatřeny zámkem. Pro kratší výlety můžete využít klasická zavazadla připevněná popruhy nebo sítěmi.  

Jak jsme už psali, počasí je nevyzpytatelné, a i když si vše dobře naplánujete, může vás zkrátka překvapit. V případě deště a špatné předpovědi byste měli myslet na nepromokavé oblečení a perfektně viditelné reflexní prvky. Hodit se vám bude i termoprádlo, protože zejména při dlouhých jízdách můžete pořádně prochladnout. Obecně kvalitní bezpečné oblečení je základem pohodlné jízdy. O kvalitní přilbě, obuvi a rukavicích snad ani nemusíme psát.

S heslem kdo je připraven, není překvapen souhlasíme a doporučujeme vám mít s sebou základní opravnou sadu. Opravíte si pak sami pneumatiku a drobné závady a zbytečně se tak někde nezdržujete a nehledáte otevřený servis. V povinné výbavě pak máte náhradní pojistky a vybavenou lékárničku. Před výletem nebo delší cestou si raději vše překontrolujte.

Poslední přípravy před cestou

Potřebujete-li cokoli dokoupit, mrkněte do našeho e-shopu. Chcete-li poradit, obraťte se na nás. Kompletně se postaráme i o servis vaší motorky. Na vás je potom už jen maximálně si užít vaši jízdu. Kratší i delší, hlavně se šťastným návratem.

Doporučené produkty

Multifunkční zásuvka - CHARGE
  • -40%
-40% 549 Kč 329 Kč
272 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
Kód CHARGE1
Rozšiřitelné boční brašný SHAD SL58 sada
3 490 Kč
2 884 Kč bez DPH
Expedujeme do 3 dnů
Kód 130.X0SL58
SEFIS SPINE U celokovový outdoor držák s objímkou
849 Kč
702 Kč bez DPH
Expedujeme do 3 dnů
Kód mst_MS-040162
Záložní zdroj FULBAT FULBOOST
2 880 Kč
2 380 Kč bez DPH
Na objednávku
Kód 700.750509